APK RDW erkend

De verplichte APK

  

De Algemene Periodieke Keuring schrijft voor dat auto’s van drie jaar en ouder elk jaar moeten worden gekeurd. Auto’s met een benzinemotor en een datum deel 1 van na 1 januari 2005 kennen een andere keuringsinterval. Deze voertuigen krijgen vanaf hun vierde jaar de eerste APK-keuring. Daarna volgt elke twee jaar een keuring. Deze afwijkende regel geldt niet voor auto’s die rijden op LPG, aardgas of diesel.

Wat we doen en wat het kost
Een APK-keuring is niet hetzelfde als een onderhoudsbeurt. We controleren uw voertuig hierbij vooral op de aspecten van verkeersveiligheid en milieu. Denk aan de vering, wielophanging, bandenprofiel, accu, remmen, de ruitensproeier, uitlaatgascontrole, verlichting en gordels. Uiteraard kunnen we de APK-keuring ook combineren met een onderhoudsbeurt.

U betaalt bij ons voor de APK keuring € 45,00 excl. btw (benzine) en € 52,50 excl. btw (diesel). In deze keuring zit de tijd voor het repareren van kleine dingen, waaronder het vervangen van een lampje of de ruitenwissers inbegrepen. Ook de afmeldkosten bij de RDW, milieutest (4-gas meting of roetmeting) zit bij deze prijs in. Alle onderdelen en vloeistoffen worden apart berekend. Van grotere defecten en reparaties die uit de keuring voortkomen wordt alleen de tijd berekend die naast de keuring nog nodig was.

Overleg
Wanneer er defecten uit de keuring naar voren komen, zullen wij u daar altijd eerst over informeren, voordat wij tot herstel over gaan. Dit geldt niet voor kleine zaken zoals bijvoorbeeld het IMG-20150831-WA0001bijvullen van vloeistoffen of het vervangen van de ruitenwisserbladen.
In principe is uw auto dezelfde dag gereed, wanneer dit niet het geval is nemen wij tijdig contact met u op. Indien beschikbaar is het mogelijk dat u gebruik maakt van onze gratis leenauto (excl. brandstof).

Voorkom een boete
Laat uw auto tijdig keuren. Zo voorkomt u een boete van de Rijksdienst van het Wegverkeer en bent u verzekerd van een veilig voertuig. U ontvangt hiervan zo’n zes weken voor de vervaldatum een brief van de RDW. U mag de keuring al twee maanden voor vervaldatum van de APK uit laten voeren. De APK datum wijzigt hierbij niet, wat mensen wel vaak denken.
Indien u later bent met keuren dan de APK datum, gebeurt er 2 maanden na datum niets mits de auto niet de openbare weg op gaat. Is dit wel het geval dan riskeert u een boete.

Afspraak maken?
Wilt u een afspraak maken voor uw APK keuring neem dan contact met ons op via 0226 452145.